Krommestraat 44
3811 CD Amersfoort
telefoon: 033 - 461 56 85
Openingstijden:
Van 13.00 tot 22.00 uur
Woensdag gesloten
Afhalen kan tussen 13:00 en 22:00 uur
U dient vooraf te reserveren, dit kan zowel online als telefonisch.
VINI
Als we vanuit Lazio de Abruzzen binnenrijden, zijn er tientallen kilometers lange dichte bossen en steile bergen of weidevelden met herders en schapen te zien. Voor wijngaarden is hier geen plaats, zou men denken. Inderdaad vinden we die pas verderop aan de kust. De Montepulciano-druif wordt sinds het midden van de vorige eeuw verbouwd. De DOC-wijnen zijn: Montepulciano d’Abruzzo (Emidio Pepe, Casal Thaulero) Trebbiano d’Abruzzo (Emidio Pepe, Casal Thaulero) De Montepulciano D’Abruzzo is een rode wijn die in de afgelopen tijd flink vooruit is gegaan. Gewoonlijk blijft de wijn kort in het vat van de producent, maar hij kan jaren op fles liggen. De wijn heeft een robijnrode kleur met een zachte, droge smaak met wat tannine en 12-13% alcohol. Het is een gezonde wijn, prima bij vleesgerechten of pasta klaargemaakt met pittige kaas. De Molisani dronken hun eigen wijn het liefst zelf. Dat is in de afgelopen jaren veranderd. De DOC Biferno is aan te bevelen. Deze rode wijn bestaat uit 70% Montepulciano, 20% Aglianico en verder wat Trebbiano die de wijn zachter maakt.
CUCINA
Het land van de Koks, het land van de Pasta. Uit Villa S. Maria komen de beste koks van een krachtige, fantasierijke keuken. Fara S. Martino is het dorp van de pasta. Hier droogt de lucht van de berg Monte Maiella de wereldberoemde spaghetti. De gastronomie wordt geïnspireerd door de majestueuze Appenijnen. Het koninklijk gerecht is de "spaghetti alla chitarra", vierkant gevormde spaghetti. Het deeg wordt met behulp van de chitarra (gitaar) geperst. De chitarra bestaat uit dunne dichte rij ijzeren draden, precies zoals het beroemde muziek instrument. La Bruschetta is het basisgerecht dat heel Italië heeft veroverd. Het komt uit Abruzzo.