Krommestraat 44
3811 CD Amersfoort
telefoon: 033 - 461 56 85
Openingstijden:
Van 13.00 tot 22.00 uur
Woensdag gesloten
Afhalen kan tussen 13:00 en 22:00 uur
U dient vooraf te reserveren, dit kan zowel online als telefonisch.
VINI
Toen de Grieken voor het eerst in Italië kwamen, noemden ze Italië Oenotria ofwel "Terra del Vino" naar het Griekse woord voor wijn: oinos. Ze hadden het niet over heel Italië maar over het zuidelijke deel ervan: Calabrië. Eerder hebben de Feniciërs daar de wijncultuur gebracht. Calabria heeft 8 DOC wijnen waarvan Ciroò (rood, wit, rose), Donnici (rood), Greco di Bianco (wit, zoet) en Pollino (rood) een goede reputatie hebben gekregen. De beste wijn uit Calabria is de rode Cirò van de Ditta Antonio Cataldo Librandi. Hij wordt gemaakt uit de nobele Gaglioffo-druif. In een klein gebied rond Ciroò mag hij Classico genoemd worden en als de rode wijn drie jaar in de kelder gerust heeft en 13,5% alcohol bezit is het een Riserva.
CUCINA
Omringd door twee zeeën is de punt van de Italiaanse laars vertegenwoordigd. In tegenstelling tot wat velen denken gebeurt dat door een bergachtige keuken. Calabria bestaat bijna geheel uit bergen. Varkens en vleeswaren zijn de bazen, de huis gemaakte pasta’s, de gezouten gevulde taarten, vormen de essentie en de olijf olie is de geur van de cucina Calabrese. De geit, het lam, het zwijn zijn constant aanwezig in deze keuken. De keuken is puur en eenvoudig als geen andere. Er zijn weinig groenten. Er worden vooral gedroogde peulvruchten gebruikt, zoals bonen en kikkererwten. De aardappelen zijn vaak gecombineerd met scherpe smaken zoals worsten, die in dat gebied heel erg heet zijn (Salciccia alle patate). De desserts verdienen het om vermeld te worden. Ze zijn klein en eenvoudig maar altijd heerlijk en ambachtelijk.