Krommestraat 44
3811 CD Amersfoort
telefoon: 033 - 461 56 85
Openingstijden:
Van 13.00 tot 22.00 uur
Woensdag gesloten
Afhalen kan tussen 13:00 en 22:00 uur
U dient vooraf te reserveren, dit kan zowel online als telefonisch.
VINI
De bewoners van Friuli hebben een veel bewogen geschiedenis achter de rug en ze hebben iets sprankelends en lichtvoetigs weten te bewaren. Die eigenschappen worden weerspiegeld in hun witte wijnen. De naam van deze druiven zegt al genoeg: Malvasia, Pinot Bianco, Pinot Grigio, Pinot Nero, Riesling Italico, Sauvignon, Tocai, Traminer, Verduzzo, Ribolla. De zes wijndistricten van Friuli hebben een DOC. Dat zijn: Aquileia, Colli Orientali del Friuli, Collio, Grave del Friuli, Isonzo, Latisana.
Het is de moeite waard om de volgende wijnen te noemen: Refosco is een rode wijn die in de Collio maar vooral op de Colli Orientali met succes gemaakt wordt. Minstens uit 90% refosco-druiven gemaakt, mag deze wijn 10 jaar rustig liggen. Een prima wijn die 13,5% alcohol bevat. Picolit is een bijzonder dure witte wijn. De Italianen noemen hem wijn om te mediteren, wijn voor de stilte voor de late avond. Het is een bijzonder delicatesse en wordt weleens geserveerd bij stukjes pikante kaas. Het is een heldere, goudkleurige wijn met een vol, bloemrijk bouquet. Hij smaakt op een aristocratische manier ingehouden zoet. De met Picolit-druiven gemaakte wijn kan tussen 4 tot 12 jaar na de oogst gedronken worden. Succes!
CUCINA
Land op de grenzen, dus land van contrasten ook in de gastronomische tradities. In Triëst beseft men meer dan in elke andere Italiaanse plaats, dat de wereld klein is. In restaurants en trattoria's zijn er combinaties te vinden van de keuken uit de Adriatische zee en Middeleuropese gerechten. Baccalà alla Triestina, salcicce Viennesi con i crauti (Weense worst met krauten), gli gnocchi di susine (soort pasta gemaakt van pruimen). Natuurlijk is de keuken hier bergachtig en boers met zijn polenta’s, paddenstoelen op allerlei manieren klaargemaakt, soep van aardappelen, bonen en gerst en de mytische Prosciutto di San Daniele.