Krommestraat 44
3811 CD Amersfoort
telefoon: 033 - 461 56 85
Openingstijden:
Van 13.00 tot 22.00 uur
Woensdag gesloten
Afhalen kan tussen 13:00 en 22:00 uur
U dient vooraf te reserveren, dit kan zowel online als telefonisch.
VINI
Op de heuvels langs het dal van de rivier de Adige stonden eeuwen voor het begin van onze jaartelling al druivenstokken. In de tijd van het Romeinse Rijk werden de wijnen uit het dal hoog gewaardeerd. Keizer Augustus was een liefhebber van die wijn. Maar ook hier viel er stilte rond de wijnbouw na de val van het Romeinse Rijk. Veel wijngaarden werden door de Barbaren verwoest. Nu zijn er 56 DOC wijnen waarvan 48 onder 4 gebiedsnamen zijn ondergebracht: Alto Adige (17), Terlano (6), Valle Isarco (5) en Trentino (20). Andere DOC gebieden zijn Teroldego Rotaliano, Casteller, Colli di Bolzano, Sorni, Meranese di Collina. Naast de naam van het DOC-gebied vermeldt het etiket de naam van de druif waarvan de wijn gemaakt is. Men mag dan b.v. op het etiket schrijven Trentino Pinot Bianco of Terlano Pinot Bianco. Ook Terlano Pinot Bianco of Terlaner Weissburgunder. Ja, de wijnen kunnen een Duitse naam hebben dus: Pinot Grigio of Rulþnder, Riesling Renano of Rheinriesling, Traminer Aromatico of Gewürztraminer, Terlano of Terlaner, Lago di Caldaro of Kalterersee.
CUCINA
Dit gebied heeft een geschiedenis die behoorlijk afwijkt van de rest van Italië. De taal maar ook de tradities aan tafel zijn toe te schrijven aan de grote Oostenrijkse erfenis. Hoewel dit heel belangrijk is, is het ook niet absoluut. Er zijn gerechten uit de provincie Bolzano die de keuken uniek maken juist door de aanwezigheid van verschillende culturen, niet alleen de Italiaanse en de Oosterijkse. Het volk van Trentino Alto Adige is gewend om met de kou van de bergen samen te leven, het is niet makkelijk om in deze weersomstandigheden produkten uit dit land te krijgen die bekend zijn om de kwaliteit zoals de de wijnen. De SudTirolse keuken wordt beschouwd als de beste keuken van Midden-Europa. Daar hoort een intens geduldig werk achter het fornuis bij: Schlutzkrafen (gevulde pasta), Spatzle (kleine pasta van bloem en eieren), het oneindige aantal soepen, il Goulash della Pusteria, il Kaiserachmarrn.