Krommestraat 44
3811 CD Amersfoort
telefoon: 033 - 461 56 85
Openingstijden:
Van 13.00 tot 22.00 uur
Woensdag gesloten
Afhalen kan tussen 13:00 en 22:00 uur
U dient vooraf te reserveren, dit kan zowel online als telefonisch.
VINI
Umbria bewaart meer dan andere regio’s de oude cultuur, de rust en de mystieke spiritualiteit in een mooi berglandschap van weiden en bossen, wijngaarden en olijfbomen. De Etrusken hebben hier duidelijk hun sporen achter gelaten. Het is een land van stilte en rust waar de boer met hard werken weinig verdient. Dat geldt nog voor heel wat wijnbouwers maar kunst, geschiedenis, gastvrijheid lijken in hun goede wijnen te proeven zijn. Orvieto is jarenlang de grootste producent en de enige bekende wijn uit dit land geweest. Umbria heeft intussen ook andere wijnen van grote kwaliteit: Colli Altoberini, Colli del Trasimeno, Colli Perugini, Montefalco, Orvieto (Decugnano dei Barbi), Torgiano. De naam Orvieto vindt zijn oorsprong in een oude legende. De barbaren hadden het gebied waar nu de stad Orvieto ligt, veroverd en al het goud gestolen. Op dat moment is het goud vloeibaar geworden waarna de barbaren vluchtend van angst schreeuwden : ‘Aurum Vetitus!’ (verboden goud), Orvieto. De wijn Orvieto wordt ook wel oro liquido (vloeibaar goud) genoemd. De Decugnano dei Barbi (Orvieto classico) VQPRD is het bewijs hiervan.
CUCINA
Groen als zijn heuvels, vat de keuken van Umbria zijn territorium samen; één van de meest homogene van Italië. Norcia is de onbetwiste hoofdstad van de gulzigen. Bekende produkten zijn varken en truffel die goed gecombineerd kunnen worden met wild, paddestoelen en de fantastische olijfolie. Minestre geparfumeerd met kruiden en de feestgerechten als de Pasen pizza gevuld met het beste van de lente, waarin de intense geur van pecorino de zoete salami en de groenten omhelst. Het eerlijke bergachtige landschap is de hoofdcomponent van deze streek; in zijn vele agri-toeristische boerderijen en in de uitnodigende plattelands restaurants zijn er gerechten te proeven als minestra di Farro (soort speld), porchetta en cipollata.