Krommestraat 44
3811 CD Amersfoort
telefoon: 033 - 461 56 85
Openingstijden:
Van 13.00 tot 22.00 uur
Woensdag gesloten
Afhalen kan tussen 13:00 en 22:00 uur
U dient vooraf te reserveren, dit kan zowel online als telefonisch.
VINI
De wijncultuur vind plaats op het hoogste gebied van Europa. Nergens in de wereld zijn zulke hoge wijngaarden te vinden als in het westen van Aosta; 1200 meter hoog in de zon. De enige DOC-wijn is Valle d’Aosta. Dit is een volle rode Nebbiolo-wijn zoals de Donnaz en de donkerrode Enfer Arvier. De hoogste wijngaarden in Europa leveren Blanc de Morgex, een heldere groen-gele wijn met een heel eigen karakter. Het is op zulke hoge terrassen echt hard werken, vooral tegen de sneeuw die soms valt nadat de wijnstokken in de lente net zijn uitgelopen.
CUCINA
Daar waar Frankrijk, Zwitserland en Italië aan elkaar grenzen, ligt de kleinste landstreek van Italië: la Val d’Aosta. Majestueus is het gebied door de 4000 meter hoge bergen waartussen een 100 kilometer groot dal door het land loopt. Het symbool is de fontina, de kaas verbonden aan de fondue. Dit kostbare melkprodukt, dat sinds de 12e eeuw gemaakt wordt, is zeker het logo van deze streek die zich niet beperkt tot de kaas. De Valle d'Aosta kan vanuit culinair standpunt verbazingwekkend zijn, niet door de hoeveelheid produkten, maar door de intense geuren, de sterke maar zoete smaken van de soepen en de stoofschotels. De armoede maakt mensen slim; dat is te zien aan de fictieve worsten gemaakt van aardappelen en varkensvet gekleurd met de suikerbieten die bij elke slager te vinden zijn. La fontina overheerst in de soepen, in de risotti, met de polenta, en vooral in de kaasfondue; het lekkerst bij een warme open haard in goed gezelschap. Andere specialiteiten zijn: la motzetta (droog vlees van wild met boter en brood), le crespelle alla Valdostana, gli Agnolotti alla fonduta.